2 Mayıs 2016 Pazartesi

Ülkemiz İçin Barış Diledik...

Merhaba Arkadaşlar, 

Ben Cansu. Osman Kibar Ortaokulu’nda 8.sınıf öğrencisiyim.Konak Çocuk Meclisi Çocuk Hakları Çalışma Grubu üyesiyim. Sizinle biraz projelerimizi paylaşmak istiyorum. 

 
Biz çocuklar ve gençler olarak bazı haklara sahibiz ancak bunları tam olarak bilmiyoruz. Ben ve çalışma arkadaşlarım bu hakları öğrenmek, bu hakları daha iyi kullanmaya, tanıtmaya yardımcı olmak için çalışıyoruz.  

Ayrıca ülkemizde artan terör olaylarından etkilenen ve empati yapan bizler ‘Barış İçin Diren Çocuk’ projesini ortaya koyduk. 


Projemizin detayları şöyle; Japonya’da yaşanan atom bombası felaketinden sonra lösemi hastası olan Sadako'ya hastanede ziyarete gelen bir arkadaşı, dilek dileyerek 1000 tane turna kuşu yaparsa bir inanışa göre dileğinin gerçek olabileceğini söyler. Sadako kağıttan turna kuşlarını yapmaya başlar. Ancak 644.turna kuşunda vefat eder. Arkadaşları turna kuşlarını bine tamamlarlar. Günlüğünü yayınlarlar ve Sadako’nun Japonya’da bir heykeli yapılır. Her yıl barış gününde yapılan turna kuşları heykelin önüne bırakılır. 


Biz de ülkemiz için barış diledik ve 1000 tane turna kuşu da biz yapmaya karar verdik. Projemizin adını da ‘Barış İçin Diren Çocuk’ koyduk. Okulumuzda,ailemizde ve çeşitli etkinliklerde turna kuşu yapmayı öğretmeye başladık. 


Sizde bize destek vermek için turna kuşu yapabilir ve blog adresimizi paylaşabilirsiniz.


Unutmayın turna kuşlarımızı Japonya’ya göndereceğiz.


Dileğimizin gerçekleşmesi ve dünyada barış olması dileğiyle…


Sevgiler.


Cansu ( 14 yaş)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder