27 Haziran 2016 Pazartesi

Turna Kuşlarının Güncesi-10

27 Haziran 2016

Bugün yoğun bir toplantı yaptık. Ayşegül, Nilay, Ayşe, Utku,Ulaş,Cansu, Neva,Nujin, Cansu'nun kuzeni Hasan konuğumuzdu.

Son toplantıda alınan görevlerle ilgili konuştuk. Cansu PTT den oldukça uygun bir fiat almıştı. Kilogram üzerinden gönderilebiliyordu.  1 kg. ı 45.50 kuruş, eklenen her kilogram için de 10.60 kuruş ekleniyordu.Yerden ( kara veya deniz yolu) ve uçak yoluyla gidebiliyordu. her ikisi arasında 4 gün oynuyordu. 15-20 gün arası bir zaman diliminde gidiyordu.

Mert'in annesinin aldığı fiatlar 800-1600 TL. arasında değişiyordu. Sevgi'nin aldığı fiata (MNG Kargo) ise inanmadık 2356 TL. idi .PTT kargo çok uygun. Bu kadar fiat farkı hepimizi çok şaşırttı. Evine yakın PTT Kargo olan tekrar sormayı önerdi...

Toplantı öncesi Nilay'la Dernekler Müdürlüğüne gitmiştik. Oradan edindiğimiz bilgileri paylaştık. 15 yaşı bitirmiş en az 7 kurucu üye gerekiyordu. Bu konu ve diğer öğrendiğimiz bilgiler üzerinde tartıştık. Yeni kararlar aldık. Barış kültürünü yaygınlaştırmak üzere derneği kurma hedefimizi koyduk.

İş bölümü yaptık.

Nilay Japonya'ya gönderilecek forma girecek yazı üzerinde çalıştı. Daha sonra Bilge bu yazıyı  İngilizceye çevirecek. Utku'da ona destek verdi. Diğer grup Telin'le fosforlu turuncu kağıtlardan kayık yapmayı öğrendi.Turna kuşları taşıyacak bu kayıkları. Kıyılarımızda suda boğularak ölen çocukları simgeleyecekler. Yeterli sayıda kayık yapılınca Telin'in getirdiği malzemelerle kitap ayraçları yapıldı.

Sevgi, Ayşegül ve Bilge'nin yardımıyla ipe dizilmiş turna kuşlarını yolculuğa hazır hale getirmek üzere keçeye dikme işini yaptı.

Tüm bunların arasında Bilge biraz gecikmeli gelmişti. Bir sürpriz hazırlığımız vardı. Ayşegül'ün doğum günüydü bugün. Hep birlikte kutladık.Nice güzel yaşların olsun Ayşegül,barış içinde arkadaşlarınla yaşayacağın bir dünya olsun.

19.30 gibi çocuklar ayrıldı. Keçeye dikim işine Sevgi, Bilge ve Telin devam ettiler.Artık yolculuğa hazır.

1 Temmuz Cuma günü bizim için büyük gün.
Turna kuşlarımızı barış dileğimizle Japonya'ya Hiroşima Barış Parkına yolluyoruz.
6 Ağustos'ta Barış gününde Sadako Sasaki anıtında sergilenmek üzere.
Sabah 10.00 da Türkan Saylan Kültür Merkezi 3.katta buluşuyoruz.
10.30 da basın açıklamamız var.
Onun ardından Cumhuriyet meydanına yürüyeceğiz ve büyük postaneden kargoya vereceğiz Barış dileyerek yaptığımız turna kuşlarını.
Bize eşlik etmek isteyenleri bekleriz.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder