20 Nisan 2016 Çarşamba

Neden Barış İçin Çocuklar Direniyor?


Aslında biraz mantıksız bir soru. Çevrenize veya kendinize dönüp baktığınızda görürsünüz ki barış kimsenin umurunda değil . Herkesin gidilecek yerleri, görülecek insanları,yapılacak ileri var. Nüfusun yetişkin kısmı akşama ne yiyeceğini daha çok umursuyor. Çünkü yaşları geçtikçe insanlar umutsuzluğa kapılıyor. Mesela şunu kaç kere duydunuz  ? ; “ Tek kişi bir fark yaratamaz ”. İşin komik tarafı bu cümleyi en az bir kere kurmuş kişi sayısı eminim ki milyonları geçer. Galiba gerçekten bir kişi fark yaratmıyor. 

Sizce de öyle değil mi?

Çocuklar bu kadar bencil değildir . 

Haydi bununla ilgili bir hikaye anlatalım. 2 nci Dünya Savaşında Japonya’ya atılan atom bombasından kurtulan bir çocuğun hikayesi. Sadako Sasaki bombalardan kurtulmuş olsa bile sonradan lösemi hastalığının pençesine yakalanır. Sadako tedavi süresince duyduğu eski bir Japon efsanesi üzerine turna kuşları yapmaya başladı. Efsane der ki; Eğer kağıttan bin turna kuşu yapabilirsen bir dileğin gerek olur. Sadako buna bir şans vermek istedi ve turnaları yapmaya baladı. Bu sırada bir günlük tutmaya başladı. Ne yazık ki 644ncü turna kuşunu yazdıktan sonra vefat etti. Günlüğünü bulan arkadaşları eğer turnaları bitirirse barış dileyeceğini öğrendiler. 

Gördüğünüz gibi yaşam mücadelesindeki bir çocuk olan Sadako bile refah içinde olanlara göre daha iyi bir sebep için çabalıyor. Ben yorumu size bırakıyorum; 

Sizce neden çocuklar direniyor?

Ulaş (15 yaş)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder