25 Temmuz 2016 Pazartesi

BASINDA BİZ...

Projemizle ilgili basın haberlerine buradan ulaşabilirsiniz...

1 Temmuz 2016



Barış İçin 1000 Turna Kuşu Yaptılar- Sözcü

Barış için bin turna kuşu yaptılar- arti49 haber




Barış İçin Bin Turna Kuşu Yaptılar- Bursada Bugün

Haber24

Haber Çiçeğim


3 Haziran 2016

Konak Kent Konseyi bünyesinde 17 Mayıs'ta düzenlediğimiz "Çocuktan Çocuğa Çocuk Hakları Atölyesi" etkinliğimiz de Barış İçin Diren Çocuk projemizi de anlatmıştık... İlgili çıkan haberler;


BARIŞ İÇİN BİN TURNA KUŞU
Etkinlikte Konaklı çocuklar, barış için başlattıkları ‘Kağıttan Bin Turna Kuşu’ projesi hakkında da bilgilendirme yaptı.  İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima kentine atılan Atom Bombası nedeniyle 12 yaşında kansere yakalanan Sadako Sasaki’nin yaşama tutunmak için hasta yatağında kağıttan bin Turna kuşu yapmaya başladığını ama 644'üncü Turna kuşunu yaparken öldüğünü anlatan çocuklar,  "Japonya'daki bir efsaneye göre; kağıttan bin adet Turna kuşu yapanın dileği kabul olurmuş. Biz de ‘Barış’ diledik. Barışın sağlanması için kağıttan bin adet Turna kuşu yapmaya başladık. Bugüne kadar 836 adet kağıttan Turna kuşu yaptık ve bine tamamlayacağız” dedi. Çocuklar, bin adet olduğunda Turna kuşlarını Japonya’ya göndereceklerini ve 6 Ağustos Evrensel Barış Günü’nde bu kuşların Hiroşima’da Sadako Sasaki’nin heykeli önünde sergilenmesini istediklerini söyledi.

Barış İçin Diren Çocuk-Konak Belediyesi
Çocukların Barış Dileği- Hürriyet

8 Mayıs 2016


Konak Kent Konseyi çocuklar ve çocuk hakları için bir yeniliği daha hayata geçiriyor. Kent Konseyine bağlı Konak Çocuk Meclisi, 17 Mayıs’ta İzmir’deki tüm çocuk meclislerine yönelik atölye çalışmaları düzenleyecek. ‘Çocuktan Çocuğa Çocuk Hakları Atölyesi’ ile çocuk hakları farkındalığının ve dayanışmasının artması hedefleniyor. Bu bağlamda da ‘Barış için diren çocuk’ sloganıyla bin adet kartondan turna kuşu yapılacak.

Çocuktan Çocuğa Çocuk Hakları-İlkses Gazetesi


23 Nisan 2016

BARIŞ İÇİN KAĞITTAN TURNA YAPTILAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de katıldığı şenlikte bayram yerine dönen Agora Parkı'nda buluşan çocuklar gün boyu birbirinden eğlenceli oyunlar oynadı, müzik eşliğinde dans etti. Etkinlikte renkli kostümleriyle miniklerin büyük ilgisini çeken palyaçolar da bol bol balon armağan etti, onlarla birlikte oyun oynadı. Coşkunun hiç eksik olmadığı kutlamalara Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri de destek verdi. ‘Barış için diren çocuk’ adıyla açılan stantta ‘Tüm dünya çocukları için Barış’ vurgusu yapıldı. Ayrıca Hiroşima’da ölen Sadoka Sasaki’nin öyküsünden yola çıkılarak çocuklara kağıttan turna kuşu yapımı öğretildi. Konak Belediye Başkanı Pekdaş ve CHP İl Başkanı Yüksel de çocuklarla birlikte dünya barışı için renkli kağıtları katlayarak bin adet turna kuşu yapılmasına destek verdi.



23 Nisan'da Agora Parkında Çocuk Şenliği

Atatürk'ün Çocukları bayramını kutladı-Ege Postası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder